Наука та інновації  

   

Сертифікати  

   

Кожна освітня програма в університеті має власний фокус та специфіку. Однією з особливостей освітньо-професійної програми бакалаврського рівня «Професійна освіта (Харчові технології)» є можливість присвоювати дві кваліфікації, зокрема кваліфікацію фахівця з технології харчування. Проте на сьогодні відсутній професійний стандарт за цією чи подібною кваліфікацією, затверджений на державному рівні. Нещодавно змінилася нормативно-правова база щодо присвоєння професійних кваліфікацій університетами за відсутності професійного стандарту. Так, відповідно до пункту 7 постанови КМУ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1223-2024-%D0%BF#Text університет розпочинає процедуру погодження присвоєння професійної кваліфікації з Національним агентством кваліфікацій для освітніх програм, розпочатих до дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2024 р. № 1223 “Деякі питання присвоєння професійних кваліфікацій закладами вищої освіти в разі відсутності професійного стандарту” протягом шести місяців з дня набрання чинності зазначеною постановою. Оскільки постанова набрала чинності 30 жовтня 2024 року, до Агентства було надіслано відповідний пакет документів для погодження присвоєння професійної кваліфікації фахівця з технології харчування. Такий досвід в університеті виник вперше, адже інші освітні програми (акредитовані), де також є професійні кваліфікації, розпочнуть таку процедуру з 30 жовтня 2025 року. Тому ділимося досвідом з колегами з інших кафедр та факультетів, публікуючи пакет документів, поданих до Національного агентства кваліфікацій.

Заява про присвоєння професійної кваліфікації

додаток 1. Обгрунтування

додаток 2. Освітньо-професійна програма Професійна освіта (Харчові технології)

додаток 3. Лист звернення - МХП

додаток 4. Лист звернення СУШІЯ

додаток 5. Порядок присвоєння професійних кваліфікацій УДУ

додаток 6. Характеристикиа (зміст) професійної кваліфікації

Dey KYM

Студенти 26 ПО хт групи, які навчаються за освітньою програмою "Професійна освіта (Харчові технології)" проходили навчальну педагогічну практику на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Київське вище професійне училище водного транспорту» м. Київ, вул. Братська, 12.

Мета практики – ознайомлення студентів з особливостями роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти профілю «Аграрне виробництво. переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології»; спостереження за діяльністю викладачів фахових дисциплін; виконання студентом певних обов’язків поточної роботи викладачів фахових дисциплін (проведення майстер класів, участь у проведенні практично-професійної підготовки учнів).

photo 2025 03 13 03

 

03 травня 2025 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 23.053.05 Центрально-українського державного університету імені В. Винниченка відбувся публічний захист докторської дисертації на тему: «Адміністративно-правові засади адвокатського самоврядування: теоретичні та праксеологічні аспекти», поданої на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право.  

Спецрада прийняла рішення про присвоєння наукового ступеню доктора юридичних наук.

Колектив кафедри Інженерії та технологій виробництва щиро вітає Вилкова Сергія Валентиновича з успішним захистом та бажає не зупинятися на досягнутому і постійно рухатися до своєї мети, втілювати всі свої творчі і наукові задуми.

Opera 25 01

Студенти 31 ПО групи, які навчаються за освітньою програмою " Професійна освіта. Туризм та готельно-ресторанна справа проходили виробничу технологічну практику   на базі готелю "Опера", м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 53.
Мета практики - формування вмінь і практичних навичок із організації та технології обслуговування на підприємствах готельного та ресторанного господарства.
Завдання практики: поглиблення набутих теоретичних знань шляхом ознайомлення із роботою закладів; технологіями надання основних, а також допоміжних послуг; вивчення досвіду роботи відділів і служб; опанування механізмів та форм організації управління тощо.

   
© NPUROUNDER