- Деталі
- Автор: moderator
- Категорія: Uncategorised
- Перегляди: 38
Кожна освітня програма в університеті має власний фокус та специфіку. Однією з особливостей освітньо-професійної програми бакалаврського рівня «Професійна освіта (Харчові технології)» є можливість присвоювати дві кваліфікації, зокрема кваліфікацію фахівця з технології харчування. Проте на сьогодні відсутній професійний стандарт за цією чи подібною кваліфікацією, затверджений на державному рівні. Нещодавно змінилася нормативно-правова база щодо присвоєння професійних кваліфікацій університетами за відсутності професійного стандарту. Так, відповідно до пункту 7 постанови КМУ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1223-2024-%D0%BF#Text університет розпочинає процедуру погодження присвоєння професійної кваліфікації з Національним агентством кваліфікацій для освітніх програм, розпочатих до дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2024 р. № 1223 “Деякі питання присвоєння професійних кваліфікацій закладами вищої освіти в разі відсутності професійного стандарту” протягом шести місяців з дня набрання чинності зазначеною постановою. Оскільки постанова набрала чинності 30 жовтня 2024 року, до Агентства було надіслано відповідний пакет документів для погодження присвоєння професійної кваліфікації фахівця з технології харчування. Такий досвід в університеті виник вперше, адже інші освітні програми (акредитовані), де також є професійні кваліфікації, розпочнуть таку процедуру з 30 жовтня 2025 року. Тому ділимося досвідом з колегами з інших кафедр та факультетів, публікуючи пакет документів, поданих до Національного агентства кваліфікацій.
Заява про присвоєння професійної кваліфікації
додаток 2. Освітньо-професійна програма Професійна освіта (Харчові технології)
додаток 3. Лист звернення - МХП
додаток 4. Лист звернення СУШІЯ
- Деталі
- Автор: moderator
- Категорія: Uncategorised
- Перегляди: 518
Студенти 26 ПО хт групи, які навчаються за освітньою програмою "Професійна освіта (Харчові технології)" проходили навчальну педагогічну практику на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Київське вище професійне училище водного транспорту» м. Київ, вул. Братська, 12.
Мета практики – ознайомлення студентів з особливостями роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти профілю «Аграрне виробництво. переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології»; спостереження за діяльністю викладачів фахових дисциплін; виконання студентом певних обов’язків поточної роботи викладачів фахових дисциплін (проведення майстер класів, участь у проведенні практично-професійної підготовки учнів).
Детальніше: Навчальна педагогічна практика - Професійна освіта (Харчові технології)
- Деталі
- Автор: moderator
- Категорія: Uncategorised
- Перегляди: 143
03 травня 2025 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 23.053.05 Центрально-українського державного університету імені В. Винниченка відбувся публічний захист докторської дисертації на тему: «Адміністративно-правові засади адвокатського самоврядування: теоретичні та праксеологічні аспекти», поданої на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право.
Спецрада прийняла рішення про присвоєння наукового ступеню доктора юридичних наук.
Колектив кафедри Інженерії та технологій виробництва щиро вітає Вилкова Сергія Валентиновича з успішним захистом та бажає не зупинятися на досягнутому і постійно рухатися до своєї мети, втілювати всі свої творчі і наукові задуми.
- Деталі
- Автор: moderator
- Категорія: Uncategorised
- Перегляди: 540