Наука та інновації  

   

Сертифікати  

   
   

Кожна освітня програма в університеті має власний фокус та специфіку. Однією з особливостей освітньо-професійної програми бакалаврського рівня «Професійна освіта (Харчові технології)» є можливість присвоювати дві кваліфікації, зокрема кваліфікацію фахівця з технології харчування. Проте на сьогодні відсутній професійний стандарт за цією чи подібною кваліфікацією, затверджений на державному рівні. Нещодавно змінилася нормативно-правова база щодо присвоєння професійних кваліфікацій університетами за відсутності професійного стандарту. Так, відповідно до пункту 7 постанови КМУ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1223-2024-%D0%BF#Text університет розпочинає процедуру погодження присвоєння професійної кваліфікації з Національним агентством кваліфікацій для освітніх програм, розпочатих до дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2024 р. № 1223 “Деякі питання присвоєння професійних кваліфікацій закладами вищої освіти в разі відсутності професійного стандарту” протягом шести місяців з дня набрання чинності зазначеною постановою. Оскільки постанова набрала чинності 30 жовтня 2024 року, до Агентства було надіслано відповідний пакет документів для погодження присвоєння професійної кваліфікації фахівця з технології харчування. Такий досвід в університеті виник вперше, адже інші освітні програми (акредитовані), де також є професійні кваліфікації, розпочнуть таку процедуру з 30 жовтня 2025 року. Тому ділимося досвідом з колегами з інших кафедр та факультетів, публікуючи пакет документів, поданих до Національного агентства кваліфікацій.

Заява про присвоєння професійної кваліфікації

додаток 1. Обгрунтування

додаток 2. Освітньо-професійна програма Професійна освіта (Харчові технології)

додаток 3. Лист звернення - МХП

додаток 4. Лист звернення СУШІЯ

додаток 5. Порядок присвоєння професійних кваліфікацій УДУ

додаток 6. Характеристикиа (зміст) професійної кваліфікації

   
© NPUROUNDER